Ezt a 6 gyógyszert feltétlenül vigyük magunkkal a nyaralásra

A nyaralást megelőző csomagoláskor gondoljunk arra is, hogy milyen gyógyszerekre lehet majd szükségünk a kirándulás során. Sok helyet nem foglalnak, és komolyabb probléma esetén óriási segítséget jelenthet, ha épp kéznél vannak.

Ezt a 6 gyógyszert feltétlenül vigyük magunkkal a nyaralásra

A kellemetlen bajok megelőzhetőek, ha ez a 6 gyógyszer nem marad ki a pakolás közben, írja a femina.hu.

Hányinger elleni gyógyszer

Az utazás közben jól jöhet, ha van nálunk hányinger elleni gyógyszer, főleg a rázkódó buszban, autóban, de a hajón és a repülőn is. Elengedhetetlen kellék, ha gyermekkel együtt utazunk. Gyógyszer nélkül is enyhíthető az émelygés, rágcsáljunk gyömbért.

Haspanaszokra – hasfogó

Nyaraláskor hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél, leterhelni gyomrunkat, sőt a fertőzéseket is könnyen elkaphatjuk a zsúfolt strandokon. Haspanaszokra a széntabletta is tökéletes megoldás lehet, de a már bevált gyógyszerek is gyorsan enyhíthetnek panaszainkon.

Figyelem – napszúrásveszély!

Az üdülés ideje alatt nagyon kevesen tartják be a hivatalos ajánlást, miszerint 11 és 16 óra között nem szabad a perzselő napon tartózkodni. Egy erős napszúrás következtében akár napokig szenvedhetünk erős fejfájástól, hányingertől és hányástól, valamint magas láztól. Megelőzésként viseljünk sapkát, kalapot vagy kendőt, használjunk napernyőt, s lehetőség szerint tartsuk vizesen a hajunkat és a tarkónkat. Fájdalom- és lázcsillapító mindig legyen nálunk, hogy orvosolni tudjuk a bajt.

Ha ég a gyomor

Nehéz ételek, édességek, kávé, alkoholos italok többletfogyasztása következtében a gyomor égni kezd a sok savtól. A bevált savlekötőt ezért soha ne felejtsük ki a táskánkból, bárhová is megyünk. Elsősorban a magnézium és kalciumtartalmú tabletták ajánlottak.

Allergiás panaszok ellen

A rovarcsípésekkel mindig számolni kell, amelyek sokaknál allergiás reakciót válthatnak ki. Kalciumtablettákkal vagy a neve ellenére szájon át fogyasztandó, oldatos injekciókkal kezelhetjük az allergiás reakció kínzó tüneteit. A csípés után azonnal vegyük be őket, hogy a kellő hatást gyorsan elérjük.

Görcsölés enyhítésére

Úszkálás közben a lábikragörcs veszélyes is lehet, ezért magnéziumtabletta és némi görcsoldó készítmény mindig legyen nálunk. Fokozottan érvényes ez azoknál, akik hajlamosak az efféle izomgörcsökre. Menstruációs görcsök esetén ugyancsak hasznát veheted ezeknek a készítményeknek.

 

femina.hu