Ma kezdődik a 8. Nemzeti Vágta

A 2015-ös vágta leggyorsabb lovasa címért versengő 72 település lovasának fogadalomtételével és ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét szombat délelőtt a 8. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.

A megnyitón beszédet mond többek közt Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, és a lovas verseny hagyományainak megfelelően megkoszorúzzák a Hősök emlékkövét is. 

Történelmi lovas gála keretében a lelátókon és a pálya körül helyet foglalók salföldi kopjások, bugaci csikósok, puszta ötös és 1848-as hadi huszárok felvonulását követhetik figyelemmel, majd megkezdődnek a versenyek a kishuszárvágta, a 72 versenyző település és a fogatvágta előfutamaival.

A programot többek közt jótékonysági sztárfutam, lovas dámák bemutatója és agárfutam színesíti. Vasárnap tartják a díj- és magasugrató versenyt, a középfutamokat, valamint a PreVital nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntőjét.

A korábbi évekhez hasonlóan a kétnapos programsorozatra a MÁV-START 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a Budapest-Keleti, a Budapest-Nyugati vagy a Budapest-Déli pályaudvarokra utazóknak.

A vágtán két csallóközi település, Dunaszerdahely és Somorja is egy-egy lovasával képviselteti magát.

MTI/para