Magyarországi utazási irodával olcsóbb a nyaralás?

Akár több száz eurót is megtakaríthat az, aki Pozsony helyett Budapestről indul tengerparti nyaralásra. 2009-hez hasonlóan idén is sokkal kevesebbe kerül a nyaralás azoknak, akik magyarországi utazási irodával indulnak útnak.

"Mint az ár-összehasonlító táblázatunkból is kiderül, ugyanazért a nyaralásért legalább száz euróval kérnek többet a szlovákiai irodák, mint a budapesti székhelyű utazásszervezők, de olyan ajánlatra is bukkantunk, amely csaknem 350 euróval kerül többe pozsonyi indulással. Átlagban 33 százalékkal olcsóbb a nyaralás budapesti indulással" - olvasható az Új Szóban.

A 11 nyaralás közül mindegyik olcsóbb budapesti indulással, az átlagos különbség 180 euró személyenként. Így egy családi nyaralásnál akár 620 eurót is megtakarít, aki magyarországi utazási irodánál fizet be tengerparti utazásra.

Az ajánlatok között böngészve a lap olyan utazási irodákat is megnézett, amelyeknek  magyarországi és szlovákiai irodája is van. Itt is meglepő eredmény született: azonos napon induló egyiptomi nyaralás, azonos ellátással (all inclusive) és ugyanannyi időre (8 nap/7 éjszaka) 180 euróval olcsóbb a magyar irodánál, mint a szlováknál.

Ha tehát egy szlovákiai állampolgár a napokban tervezi a nyaralását, akkor érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, hiszen akár több száz eurót is megtakaríthat, arról már nem is beszélve, hogy több magyarországi iroda ingyenes repülőtéri parkolást is biztosít utasainak - írja az Új Szó.

Nem kell Magyaroszágra utazni, telefonálni a foglalások miatt

A magyarországi és szlovákiai utazási irodák árairól a Paraméter megkeresésére Takács Krisztián, a dunaszerdahelyi székhelyű Exit Travel utazási iroda tulajdonosa a következőket nyilatkozta: „Az, hogy Magyarországról olcsóbban lehet külföldre utazni, nem új jelenség. Ez egyértelműen így van, és ez már tíz éve is így volt. Ennek oka a jóval nagyobb magyarországi konkurenciaharc, a nagyobb utazási piac gazdaságosabb működtetése, a forint árfolyamának a gyengülése és a légitarsasagok árpolitikaja! A mi irodánk is rengeteg budapesti indulású utazást közvetít, tehát Dunaszerdahelyről is kényelmesen foglalhatóak a budapesti indulású utazások, hiszen az Exit Travel utazási iroda az összes neves magyarországi irodának bedolgozik, tehát nem kell Magyarországra utazni, vagy telefonálni, ha ilyen utazást szeretne valaki foglalni! Az olcsó ár ellenére azonban sokan mégis inkább a pozsonyi, vagy a bécsi indulású utakat választják! Ennek okai például az, hogy egy szlovákul beszélő utas nem érti meg a magyar idegenvezetőt. Ha nem túl drága az út, nem spórol annyit, hogy ezért megérje Budapestig elutazni, hiszen ez is költséggel jár. Sokan félnek a magyarországi utazási irodák csődjeitől, ami nem alaptalan, hiszen az elmúlt években szinte tízszer annyi magyar utazási iroda ment csődbe, mint Szlovákiában! Aki utazni akar, ezeket az érveket és ellénerveket kell mérlegelni és ezek alapján dönteni. Viszont bármelyik utazási helyszínt is valasztják az utazni vágyók, kellemes pihenésre, nyaralásra számíthatnak utazási irodánk útjai közül, hiszen óriási a választék a legegyszerűbb szállástól a luxus kategóriáig! Irodánk segít kiválasztani a legmegfelelőbbet, legmegbízhatóbbat." - nyilatkozta Takács Krisztián. 

MTI/para